top of page
full-logo-rosa.png

Som diplomerad lektör hjälper jag dig som författare att komma vidare med ditt manus.

 

Har du skrivit ensam länge och är i behov av en kvalificerad blick på din text av ett par nya ögon? Eller har du redan skickat ditt manus till förlag men fått det refuserat, och vet nu inte varför eller hur du kan revidera texten?

StockSnap_5TYUNNSECD_edited_edited.jpg

Om Litteraturbyråns tjänster

​Jag erbjuder ett brett utbud av tjänster, alltifrån vanliga lektörsutlåtanden till mer omfattande skräddarsydda redaktörspaket och manusutvecklingstjänster. Hos Litteraturbyrån finns också möjligheten, om du önskar, att få ett extra fördjupat lektörsutlåtande där jag går in i ditt manus med hela min mångåriga litteraturvetenskapliga kompetens för att reda ut exempelvis berättarperspektiv, intrig, dramaturgi, tid/kronologi eller genre/stilbild.

 

Till mig kan du vända dig med manus i de flesta genrer. Min kompetens sträcker sig över romaner, diktsamlingar, prosalyrik, dramatik och blandgenrer. Jag läser gärna manus med mer litterära ambitioner, experimentell form eller komplex storykonstruktion, men även populärlitterära manus inom de flesta nischer av litterär realism. Har du skrivit en berättelse med inslag av komedi eller humor av något slag har jag också erfarenhet av att jobba med sådana manus, liksom med manus för barn och unga.

Information om föreläsningar kommer inom kort.

bottom of page