top of page
full-logo-rosa.png
mohak-makin-F00dls0Vd28-unsplash_edited_

Nedan visas ett urval av de böcker som har blivit publicerade av  författare vars manus jag har haft glädjen att jobba med som lektör.

Fler av mina författare är kontinuerligt i processen med att skicka in manus till förlag .

Publicerat av mina författare

2024

Ankomsten-667x1024.jpg

Malin Edgren
Storvikstrilogin I - Ankomsten

Storvik drabbas av ständiga hemska oväder, internet fungerar inte och platsen verkar totalt avskuren från omvärlden. Något är fel och det skrämmer elvaårige Yrjö mer än han vågar erkänna. Han börjar förstå att hans lillasyster Tinas prat om superkrafter, tester och försvunna barn inte bara är fantasier - och att det finns vuxna som de absolut inte kan lita på.

Utgiven på B Wahlströms förlag 2024-03-15

445377362_838625348080852_5122604371659814035_n.jpg

Malin Edgren
Storvikstrilogin II - Motståndet

En motståndsrörelse tar form. Den lilla staden Storvik är helt avskärmad från omvärlden och vännerna Yrjö, Tina, Jamila och Simon är något väldigt skrämmande på spåren – en hemlig organisation vars onda syften de måste kartlägga och om möjligt stoppa. Samtidigt upptäcker Yrjö att han är en tidstänjare – han kan göra sig osynlig. Det är en användbar superkraft men svår att bemästra.

Kommer på B Wahlströms förlag 2024-09-06

2023

tills-doden-skiljer-mig-at.jpg

Andreas Nilsson
Tills döden skiljer mig åt

Tills döden skiljer mig åt är en samling lyriska texter om skrivandets livslånga, tvingande kval. Med ett språk rikt på nyskapande lyriska bilder och med inslag av mörkt humoristiskt trots fångar poeten Andreas Nilsson den existentiella ångest som hotar både när orden kommer till det skrivande jaget, och när de inte gör det. Tills döden skiljer mig åt är hans debutdiktsamling.

Utgiven på Ekström & Garay förlag 2023-01-26

SMALL_Croissanter-och-kuriosa.jpg

Camilla Thelander Eng
Croissanter och kuriosa

När Hannas äktenskap sätts på paus, och maken tar med sonen till andra sidan jorden, står hon ensam kvar i Stockholm. En lång vinter väntar, och Hanna inser att hon behöver förändring, samt att slicka såren efter flera års kamp mot utbrändhet. Hon tar sin tillflykt till Gränna, där en ny tillvaro tar form. Croissanter och kuriosa är första delen i Grännasviten och en finstämd feelgoodroman.

Utgiven på Printz Publishing 2023-02-22

rekordsommar.jpg

Malin Edgren
Rekordserien I - Rekordsommar

Äntligen sommarlov! Bästisarna Joni och Shirin har just slutat tvåan och tummat på att testa varsin spännande utmaning innan de ses igen. Joni ska slå världsrekord i fortcykling, men för att klara detta behövs hjälp. Det är där morfar kommer in i bilden. Rekordsommar är första delen i en serie som får dig att skratta och bli varm i magen. Perfekt för högläsning. På med cykelhjälmen så åker vi!

Utgiven på B Wahlströms förlag 2023-05-02

rekordkompisar.jpg

Malin Edgren
Rekordserien II - Rekordkompisar

Joni och bästisen Shirin ska börja i sjöscouterna eftersom Shirin tänker bli sjökapten när hon blir stor. Men Shirin kan inte simma! Hon har aldrig fått lära sig, eftersom hennes mamma är rädd för vatten. Tur att Joni kommer på en smart lösning utan att behöva blanda in någon vuxen. Planen hade varit helt perfekt – om inte allt börjat gå på tok...

Utgiven på B Wahlströms förlag 2023-09-15

vida.jpg

Hedvig-Christina Hell
Vida

Det här är berättelsen om Ingvild och Vida, mor och dotter. Om mönster som nedärvs och om arv man inte önskar föra vidare till nästa generation. Genom ett hantverk utöver det vanliga målar Hedvig-Christina Hell upp en bild av tre generationer kvinnor i en fantastisk litterär liten pärla med lyskraft.

Utgiven på Lava förlag 2023-09-20

innan-jag-dor-vill-jag-forsta-varfor-jag-odslade-sa-mycket-tid.jpg

Sofia Sivertsdotter
Innan jag dör vill jag förstå varför jag ödslade så mycket tid

Innan jag dör vill jag förstå varför jag ödslade så mycket tid utforskar livets dans mellan mörker och ljus, yta och djup, inre och yttre landsskap. Den innehåller poetiska texter om att skala bort livslögner, ömsa skinn och stå naken i ärlighetens ljus.

Utgiven på Goodliness Books 2023-10-03

franska-frestelser.jpg

Camilla Thelander Eng
Franska frestelser

Joséphine är fransyskan som hittade kärleken i Sverige. Numera driver hon ett litet bageri i Gränna. Ett telefonsamtal ställer dock livet på ända. Det förflutna gör sig påmint och en resa till hemlandet blir oundviklig – trots att hon har lovat sig själv att aldrig någonsin återvända till Bretagne… Franska frestelser är en sötsyrlig feelgoodroman och den andra, fristående delen i den charmiga Grännasviten.

Utgiven på Printz Publishing 2023-10-11

2022

zornmorden.jpg

Lars Strang
Zornmorden

Två renommerade konstförmedlare hittas mördade i Stockholm inom loppet av en vecka. Spåren leder till ekonomen Andreas Hafman som spelar på hästar och är jagad av professionella indrivare på grund av svarta pengar han lånat. Men morden verkar också ha samband med den svenske industrimannen Jan Kaldebeck som på ett oförklarligt sätt försvunnit spårlöst i Shanghai.

Utgiven på Vulkan förlag 2022-02-10

andetaget-livet-evigheten-vagledning-i-varje-ogonblick.jpg

Sofia Sivertsdotter
Andetaget, livet, evigheten

Andetaget, livet, evigheten är en samling reflektioner för vägledning i vardagen såväl som vid högtiderna och de särskilda tillfällena i livet. Från de svåraste händelserna till de lyckligaste, från de dagliga utmaningarna till det som kanske bara händer oss en gång, från det lilla ögonblickets tidsrymd till evigheten.

Utgiven på Goodliness Books 2022-09-15

2021

hedvig-christina-hell-en-stjarna-slockna

Hedvig-Christina Hell

En stjärna slocknad i min famn

När en tragedi inträffar på lantgården där My och Natanael bor, lämnar My gården och reser till Amerika. Ensam beger hon sig iväg på den roadtrip som familjen drömde om men aldrig förverkligade. Under resan får hon möjlighet att sörja, sakna och slutligen komma till insikt. En stark och känslosam lyrisk berättelse.

Utgiven på Ekström & Garay förlag 2021-03-19

9789198601220_200x_livets-stora-fragor-sma-tankar-om.jpg

Sofia Sivertsdotter
Små tankar om livets stora frågor

Vad behöver en människa för att frodas? Hur kan vi leva i samklang med andra utan att förlora oss själva? Livet ringas in av frågor. Ibland stora och existentiella, ibland små men återkommande. Små tankar om livets stora frågor rör varsamt vid frågor och svar om ensamhet, smärta, lycka, meningsfullhet och mänsklig styrka.

Utgiven på Goodliness Books 2021-09-15

2020

johanna-eisfeldt-dis-hi.jpg

Johanna Eisfeldt
DIS - Dikter

Med sina nakna och nära dikter kliver författaren ut i de västerbottniska viddernas tystnad och sätter ner barfotafötter i markerna för att beröra och skala av livet. Det smärtsamma, svarta blandas med innerlighet, kärlek och tilltro till att vi alla och envar besitter styrka och mod långt bortom våra föreställningar. Illustrerad diktsamling med fotografier av Veronica Brännström.

Utgiven på Ekström & Garay förlag 2020-10-26

2425113_0_1000x1000_edited.jpg

Sofia Sivertsdotter
Älskad - Vila i den du är

Älskad är en samling reflektioner om stillhet och vila, om att lyssna till sin inre röst och om att skapa utrymme för det som är allra viktigast i livet. Budskapet handlar om att finna meningsfullhet genom att sakta in och skala av för att höra vad ditt hjärta säger och om att lära dig att vila i att du är älskad.

Utgiven på Goodliness Books 2020-09-15

bottom of page