top of page
alexander-jawfox-ng7Yynar8Hw-unsplash.jp
full-logo-rosa.png

Maria M. Berglund

fil. dr. i litteraturvetenskap

diplomerad lektör, redaktör och manusutvecklare

Belyser det litterära

20181112_142152.jpg

Litteraturbyrån

drivs av mig,

Maria M. Berglund

Jag kan hjälpa dig som skriver och som söker lektörs- eller redaktörshjälp med ditt bokmanus.

 

Som fil. dr. i litteraturvetenskap med mångårig erfarenhet av kvalificerad litteraturanalys åtar jag mig att läsa manus i de flesta genrer, även texter med mer litterära ambitioner, experimentell form, blandgenrer, prosalyrik, diktsamlingar och dramatik. Jag läser också mer än gärna populärlitterära manus!

Jag åtar mig även föreläsningsuppdrag inom en rad litteraturvetenskapligt relaterade områden och inom skrivande. Den publik jag vänder mig till är vanligtvis universitetsstudenter, högskolor, folkhögskolor, författarutbildningar, grupper av verksamma svensklärare, elever i senare delen av gymnasiet,  och olika kulturföreningar.

Litteraturbyråns tjänster

StockSnap_5TYUNNSECD.jpg

FÖRSTA-KAPITEL-ANALYS

Det första kapitlet är ofta avgörande, både när det handlar om att skicka ditt manus till förlag och när det handlar om att fånga in läsarna i storyn. I en första-kapitel-analys får du veta hur öppningen i ditt manus fungerar.

StockSnap_Y4P32I1G1K.jpg

LEKTÖRS-UTLÅTANDE

I ett lektörsutlåtande får du en övergripande helhetsbedömning av ditt manus. Det innebär att jag går igenom hur alla grundläggande delar fungerar och lyfter fram textens styrkor och förbättringsområden.

StockSnap_S05DRRCFVB.jpg

FÖRELÄSNINGS-PAKET

Utifrån önskemål och behov kan olika föreläsningspaket skräddarsys - alltifrån korta föredrag till heldagskurser. Inslag som gruppdiskussioner, skrivövningar och textanalys kan också ingå.

joanna-kosinska-UmICMYRnbXc-unsplash.jpg

Omdömen från kunder

bottom of page