Kontakt

© 2019 Maria M. Berglund

  • Facebook - White Circle
  • White Instagram Icon

e-post:

maria@litteraturbyran.se

​​

telefon:

070 478 68 04

sociala medier:

sagt om mig

"Det är enkelt och trevligt att jobba med Maria. Hon är lyhörd och mån om att förstå vad jag försöker åstadkomma med min text och hon är genuint intresserad av att bidra till att berättelsen blir bättre.

 

Jag fick ett mycket ambitiöst, grundligt och användbart utlåtande. Maria är holistiker och har inga som helst problem med att diskutera vilka konkreta uppdateringar texten kräver i termer av balans, målgrupper, stil och genre. Det tar inte lång tid för mig att inse att hennes förslag innebär en renare stilbild och tydligare profil, vilket troligen stärker manusets chanser hos ett bokförlag.

Maria rör sig inte enbart på molnfri höjd, hon kan även det berättartekniska hantverket. I utlåtandet finns initierade påpekanden och förslag som berör berättarperspektiv, utvecklingskurvor, gestaltning, scenutveckling och tempo.

 

För att sammanfatta: Maria M Berglund är jävligt duktig och jag hoppas att den skrivande delen av svenskarna snabbt upptäcker vilken tillgång hon är."

JAN BJÖRKMAN, FÖRDJUPAT LEKTÖRSUTLÅTANDE 

"Ett stort tack för ditt utlåtande! Jag blev mycket positiv till hela ditt sätt att lägga upp ditt utlåtande. Din 'ton' var behaglig och fick mig att känna att bums vilja skriva. Alltsamman var fint upplagt och lätt att både förstå och ta till sig. Dina förkovrande rekommendationer kändes spontant mycket bra och är något jag absolut kommer att kika på.

 

Det kändes som om du var med mig hela vägen. Att du läst med stort hjärta.

Sammantaget kände jag mig mycket nöjd med din insats. Ditt sätt att kommentera, med bl a färger i manus diggade jag. Du är absolut en [lektör] som jag skulle kunna jobba mer med!"

JONAS AHLQVIST, LEKTÖRSUTLÅTANDE (INOM LEKTÖRSUTBILDNINGEN) 

"Responsen gjorde att jag kunde tänka utanför ramarna och dessutom skriva manuset i en mer eftertraktad mall och det blev på så vis en bättre struktur. Responsen innehöll dessutom kommentarer och frågor relaterade till den skrivna texten och öppnade upp för både tankeställare och inspiration.

Maria är otroligt ödmjuk i sitt sätt att förmedla och ge respons samtidigt som hon är skicklig och professionell i sitt sätt att vara. Jag hade fullt förtroende för henne och jag kommer helt klart att anlita hennes tjänster till andra boken vars upplägg är under bättre kontroll tack vare henne."

SUSANNE BORGERT, FÖRSTA-KAPITEL-ANALYS 

"Särskilt bra var hur Maria förstod på vilken nivå jag var, hurdan kritik jag behövde i de olika delarna av skrivprocessen och vilka verktyg jag behövde för att utvecklas till en starkare skribent. Hon hjälpte mig hitta en god balans mellan min egen kreativitet samt den objektivitet och struktur som ett akademiskt arbete kräver.

Jag skulle alltid rekommendera Maria som lektör och handledare. Det Maria hjälpte mig med var mitt akademiska skrivande, men redan tidigt ville jag att hon skulle handleda mig också i mitt kreativa skrivande, då våra samtal från början var otroligt givande. När jag kommit längre i mitt eget skönlitterära bokmanus kommer jag inte att tveka en sekund att överlåta det till Maria. Jag kan knappt vänta tills hon åter igen handleder mig i mitt skrivande."

MALIN SANDSTEDT, HANDLEDNING/ TEXTUTVECKLING