sagt om mig

"Det är enkelt och trevligt att jobba med Maria. Hon är lyhörd och mån om att förstå vad jag försöker åstadkomma med min text och hon är genuint intresserad av att bidra till att berättelsen blir bättre.

 

Jag fick ett mycket ambitiöst, grundligt och användbart utlåtande. Maria är holistiker och har inga som helst problem med att diskutera vilka konkreta uppdateringar texten kräver i termer av balans, målgrupper, stil och genre. Det tar inte lång tid för mig att inse att hennes förslag innebär en renare stilbild och tydligare profil, vilket troligen stärker manusets chanser hos ett bokförlag.

Maria rör sig inte enbart på molnfri höjd, hon kan även det berättartekniska hantverket. I utlåtandet finns initierade påpekanden och förslag som berör berättarperspektiv, utvecklingskurvor, gestaltning, scenutveckling och tempo.

 

För att sammanfatta: Maria M Berglund är jävligt duktig och jag hoppas att den skrivande delen av svenskarna snabbt upptäcker vilken tillgång hon är."

JAN BJÖRKMAN, FÖRDJUPAT LEKTÖRSUTLÅTANDE 

"Att lämna ut sin text till någon annan är laddat och nervöst, det vet alla som skriver. Men vill man utveckla sitt skrivande och ta manuset till nya nivåer är det rätt väg att gå. Maria har god förståelse för att man som författare kan känna sig såväl självmedveten som osäker, och hon tar sig an uppdrag med stor professionalitet. Hennes handfasta råd paketerades pedagogiskt och på ett konstruktivt sätt som verkligen hjälpte mig att utveckla och vässa mitt manus.

Vårt samarbete sträckte sig ända från råmanusbearbetning med renodlad lektörsläsning till redaktörsgranskning i slutfasen av manusframställan. Jag är mycket nöjd och kan varmt rekommendera Marias tjänster både som lektör och redaktör. Vårt samarbete har bara börjat!"

MALIN EDGREN, LEKTÖRSUTLÅTANDE OCH REDAKTÖRSLÄSNING 

"I bunden dikt på ett tema man brinner för, är det en svår balansgång mellan känsla och formalia. Maria var lektör för min diktsamling och tog sig an uppdraget med stort engagemang och mycket kunskap. Hon gav viktiga kommentarer kring både helhet och detaljer, och jag fick även värdefulla tips om förlagsbranschen. Maria ger verkligen det lilla extra och jag vill varmt rekommendera henne."

JENNY LINDQVIST, LEKTÖRSUTLÅTANDE 

"Responsen gjorde att jag kunde tänka utanför ramarna och dessutom skriva manuset i en mer eftertraktad mall och det blev på så vis en bättre struktur. Responsen innehöll dessutom kommentarer och frågor relaterade till den skrivna texten och öppnade upp för både tankeställare och inspiration.

Maria är otroligt ödmjuk i sitt sätt att förmedla och ge respons samtidigt som hon är skicklig och professionell i sitt sätt att vara. Jag hade fullt förtroende för henne och jag kommer helt klart att anlita hennes tjänster till andra boken vars upplägg är under bättre kontroll tack vare henne."

SUSANNE BORGERT, FÖRSTA-KAPITEL-ANALYS 

Kontakt

e-post:

maria@litteraturbyran.se

​​

telefon:

070 478 68 04

sociala medier:

  • Facebook - White Circle
  • White Instagram Icon

© 2020 Maria M. Berglund